Shoppen in Leiden

Leiden is een stad waar je heerlijk kunt vertoeven. Het is een prachtige stad voor wat betreft de cultuur. Ook het winkelend publiek heeft het voldoende naar de zin. Leiden telt zo’n 650 winkels waar je je zeker gezellig zal kunnen uitleven. Wanneer je aan het winkelen bent is het heerlijk, om na een tijdje gelopen te hebben, heerlijk op een terrasje te kunnen zitten. Dergelijke terrasjes zijn er in overvloed. Er zijn in Leiden ruim 300 horecagelegenheden waardoor het je aan niets hoeft te ontbreken. Je kan dan gezellig naar de mensen kijken, die voorbijlopen, waardoor je voeten lekker kunnen uitrusten.

Soorten winkels

In Leiden zal je op winkelend gebied alles aantreffen wat je graag wilt. Er zijn net als in alle andere grote plaatsen winkelketens in het centrum. Toch maken de kleine boetiekjes en speciaalzaken van Leiden een echte winkelstad. Deze kleine winkeltjes zijn vaak te vinden in de vele kleine straatjes en steegjes. Er zijn voldoende galeries, kledingzaken, delicatessen- en antiekwinkels.

Belangrijke straten in Leiden

De grootste winkelstraten van Leiden zijn de Breestraat en de Haarlemmerstraat. Tussen deze twee belangrijke winkelstraten vind je het Hartje van Leiden. Voor speciale meubels of curiosa moet je rond de Brugsteeg zijn. Ook de Nieuwstraat heeft voldoende op dit gebied. Wanneer je er in de zomer naar toe gaat, ga je natuurlijk niet alleen om te winkelen. Tijdens het winkelen kan je bij de Nieuwe Rijn veel cafés en restaurants tegenkomen. Ook kan je in de zomermaanden, na heerlijk gewinkeld te hebben, genieten op een van de terrasboten. Je kan er genieten van een heerlijk hapje en drankje.

Beleven

Wanneer je langer in Leiden bent, dan alleen maar om er heerlijk te winkelen, moet je vooral het Pieterskwartier bezoeken. Het is een historisch stukje van Leiden. Je kan de steegjes doorlopen en genieten van de vele winkeltjes die er zijn. Wanneer je ook nog speciaalzaken wilt gaan bezoeken moet je naar de Doezastraat gaan. Hier kan je de echte slager nog vinden maar beautysalons en dergelijke.

Overnachten

Leiden is een stad waar je eigenlijk voor meerdere dagen naar toe moet gaan. Wanneer je er wilt overnachten zijn er mogelijkheden genoeg. Je kan een hotel boeken voor bijvoorbeeld een dag of drie waardoor je in de gelegenheid bent om alles in Leiden op je gemak een bezoek te brengen. Het is een van de steden, die je in Nederland, zeker bezocht moet hebben.