Museums in Leiden

Deze geschiedenis van Leiden is volop in de stad terug te vinden. De monumenten, grachten, hofjes en molens tonen u een stukje geschiedenis. Bovendien kunt u voor deze interessante geschiedenis ook een bezoek brengen aan de vele musea die de stad rijk is.

Musea die deze lokale geschiedenis tentoonstellen zijn het Stedelijk Museum de Lakenhal. Dit museum is te vinden in de oude Lakenhal. Het Pelgrim Father museum dat vertelt over de geschiedenis van de vluchtelingen uit Engeland die hun geloof in Leiden kwamen praktiseren. Verder kunt u in het Molenmuseum de Valk u ogen uitkijken in de laatst overgebleven windmolen op de wallen van Leiden. Dit is een stellingkorenmolen uit 1743 met zeven verdiepingen. Andere musea in Leiden de museumstad zijn: het Rijksmuseum voor Volkenkunde, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden en Museum Boerhaave.

Verder bevind zich in Leiden de oudste universitaire plantentuin van Nederland namelijk, de Hortus Botanicus Leiden. Voor interesse in de Japanse geschiedenis is er het Sieboldhuis.

Al deze musea zijn stuk voor stuk interessant en een bezoek zal u zeker van nut zijn.