Uitjes in Den Haag

Ben jij een echte marktbezoeker dan moet je de Haagse Markt eens gaan bewonderen. De Haagsche Markt is de meest uitgebreidste markt die er in heel Nederland te vinden is. De Haagsche Markt bevindt zich tussen de Hoefkade en het Hobbemaplein en is dan vier dagen lang de trekpleister van Den Haag. Meer dan 25.000 bezoekers komen er per dag. En als je op de Haagsche Markt ben geweest dan loop je zo de bekende schilderswijk in. De wijk die bekend geworden is van televisie en zijn multiculturele inwoners. Er zijn veel winkels te vinden die exotische voedingsmiddelen aanbieden en ook de restaurants zijn zeer afwisselend.

In het Vredespaleis worden regelmatig evenementen georganiseerd die te maken hebben met internationaal recht en politiek. Het gebouw is ontworpen door een Franse Architect; Louis M. Cordonnier. In het paleis bevinden zich geschenken uit verschillende landen, portretten en beelden van voorvechters van de vrede. Sinds 1999 brand er de vredesvlam ook wel de ‘eeuwige vredesvlam’ genoemd omdat deze altijd brand!

Een uitje voor het hele gezin dat is Madurodam. In Scheveningen is een miniatuurstad te vinden met daarin alle bekendste Nederlandse gebouwen. Je krijgt hier in één dag een beeld van welke historische gebouwen Nederland allemaal heeft. Ook landerijen, wijken en begraafplaatsen zijn nagebouwd op een schaal van 1:25. Met regelmaat biedt Madurodam tentoonstellingen aan. Madurodam is een uitje waar jong en oud zich een reus zal voelen.

Zo zie je maar voor een compleet dagje uit met het hele gezin hoef je niet naar de andere kant van de wereld. Ook in Nederland bevinden zich plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken en vaak niet binnen één dag bezocht kunnen worden. Den Haag is een plek voor jong en oud en voor alleen en samen. Mocht je een uitstapje willen plannen naar Den Haag dan kan ik je aanraden om je vooraf extra te laten informeren over de activiteiten die er zijn op de dag dat je wilt gaan, want je weet nooit van te voren wat voor bijzonders je tegenkomt in Den Haag.

Handig voor uw feest in Den Haag