Bezienswaardigheden Den Haag

Als je in Den Haag bent dan ik je aanraden om eens een kijkje te gaan nemen op de grote markt. Onder de inwoners van Den Haag is er geen populairder plein te vinden; dit alles heeft te maken met de mooie bezienswaardigheden en de meest gezellige cafés waar je naar een lange wandeling bij kan komen met een lekker verfrissend drankje.
Voor de kunstliefhebbers is er het Mauritshuis hierin hangen voornamelijk schilderijen uit de 17e en 18e eeuw. De collectie bestaat inmiddels uit meer dan 800 schilderijen, meer dan 20 beeldhouwwerken en wat miniaturen en tekeningen. Het Mauritshuis is een uitje waar je een dagtaak aan heb. Ook het Haags Historisch museum is gevestigd in een prachtig pand aan de korte vijverberg en heeft zijn originele entree met bogen en zuilen uit de 17e eeuw. Hier zijn vooral objecten en schilderijen te vinden uit de 16e tot en met de 21e eeuw. Op de eerste verdieping worden wisselende tentoonstellingen aangeboden.

Paleis Noordeinde is helaas niet toegankelijk voor bezoekers; wel begrijpelijk natuurlijk omdat het Koning Willem Alexander zijn werkpaleis is. Bij speciale gelegenheden, zoals; geboortes en prinsjes dag gebeuren er bijzondere dingen bij de entree waar je als bezoeker naar kan kijken.

Het woonverblijf van onze voormalige vorstin en haar gezin bevindt zich in het Haagse Bos. Dit woonverblijf ook wel Paleis huis ten Bosch genoemd is in 1645 gebouwd als zomerverblijf voor Frederik Hendrik en zijn vrouw. Na hun overlijden is het een mausoleum geworden en later is het doorverkocht aan Willem III van Oranje; op deze manier is het in de Nederlandse Koninklijke familie terecht gekomen.

Handig voor uw feest in Den Haag